hast

Senaste inläggen

Av vi i stallet - 1 mars 2009 20:09

Bara några rader för att tala om att jag (och MaMa) är jättetacksamma över alla ni vänliga själar i stallet som kollar mig lite extra nu när matte inte riktigt orkar fullt ut.

 

Nina är jag ju van vid att hon är där och klämmer och känner på mig, med jämna mellanrum, sedan tidigare också i och för sig. Jag har nog sett henne där uppe i sovrumsfönstret också och vet att hon håller koll på oss när hon tror att vi inte ser det. Det känns väldigt tryggt att veta att hon finns där och inte lämnar något åt slumpen. Hon har ganska söta hästar i hagen också enligt MaMa och det finns en mor och son som är lika som bär, se foto nedan.

 

Josefin har jag ju tyckt varit helt ok sedan tidigare även om jag kanske inte alltid velat låta mig fångas av henne i hagen. Fast nu måste jag säga att jag faktiskt diggar henne riktigt mycket och gladeligen låter mig fångas då hon kommer. Jag gillar våra ridturer ihop och att hon hittar på lite roliga saker, som sist då jag fick springa bredvid då hon red Rotta. Jag visade mig från min bästa sida och jag vet att MaMa och Josefin var helnöjda med mej. Fast Rotta vet jag inte vad hon höll på med där ett tag (fast hon var helt ok 95% av tiden). Men det var som jag skrev sist i min kommentar till Orri, de där av motsatta könet är allt lite knepiga ibland.

 

Jag har sagt till MaMa att jag allt tycker att Josefin kan fortsätta rida mig ibland även när matte kommer att vara här igen och terrorisera mig hela tiden. MaMa håller med, har de sagt.

ANNONS
Av vi i stallet - 28 februari 2009 10:28

Till min stora glädje nåddes jag av ett rykte att jag får komma tillbaka till mina nyvunna vänner i Bärby! Jag hörde att morsan ska vara där men att läckerbitarna ska finnas på andra sidan staketet. Jag ser verkligen fram emot att få träffa er igen och leka med er! Ja, då ses vi snart igen! Många glada gnägg från Orri

ANNONS
Av vi i stallet - 20 februari 2009 23:08

Kan det bli bättre!!? Min blivande medryttare Hanna kom för att prova Rotta för andra gången, jag red Friðsæll och så Kikki och Gaia. Solen lyste från en präktig blå himmel och snön knarrade under skor och hovar, en helt ljuvlig vintertur nalkades. Vi red över bron och tog till höger på stigen. Efter en hel del snö innanför nacken och skutt över fallna träd (Fridde hoppade såklart =) så kom vi fram till en åker vi följde tills vi kom till Fibyvägen. Den vägen genom skogen är verkligen vacker! Tack för en superfin ritt!!!

Ett fint kort på Vala blev det också, hennes sista dag på gården. Hoppas hon blir glad att komma hem till sin gamla flock.

Måste även ta med ett kort på Skorpa när hon reser sig efter en rullning, hon är verkligen in action!

Kramar avgående vikarierande storbonden

Av vi i stallet - 13 februari 2009 21:13

Gaia har en infektion i sitt högra öga och ska få ögonkräm morgon och kväll.  Gaia är så helt, fullständigt motståndare till att bli bra i ögat att det behövs en hand att hålla henne, en andra hand att öppna ögat och en tredje till att anlägga salvan i ögat. Carolina har hjälpt mig med den tredje behövliga handen. Ikväll var det lika hopplöst. Bök och båk - salvan flög genom luften och till slut hamnade den i ett öga! Vi fick oss ett gott skratt och Gaia var helnöjd! Kikki (ovanligt klarsynt)

Av vi i stallet - 11 februari 2009 22:06

Nu kan även Vala och Eldur stoltsera med jämna vackra leenden, släta tänder och lena kinder! I kväll kom Thorleifur till stallet och slipade ner vassa och ojämna kanter samt höll en mindre föreläsning för oss om vikten för hästarna att ha jämna tuggytor och släta tänder för att kunna tugga fodret på rätt sätt för att få i sig näringen. Vala som gått hos tanläkaren i 5 år för bl.a tandlosssningsproblem hade inte en enda lös tand!! Däremot mycket vassa piggar och kanter som nu äntligen är borta. Carolina visade oss bilder från tandutredningen 2003 där Valas vassa kindtänder och såriga insida syntes tydligt men inget gjordes åt detta! Eldur fick även sin snopp kollad för eventuell urinsten. Det fanns något mindre där, men allt var mjukt och var inget större problem. Skönt för honom! Hetta fick ett stick och Gaia, den "smällfeta" som Thorleifur kallade henne (nöjt vetande att orsaken är Nökkvi), fick ett recept för sitt högra öga. Hon har ju ögoninfektion!

Tack snälla Thorleifur att du tog dig tid för oss i kväll och att du förklarade allt så bra och tydligt! Kikki, Carolina och Maria

Av vi i stallet - 9 februari 2009 06:56

Det går KVARKA i sju län i landet. Bla är Segersta Gård i Bålsta ( mellan Sthlm o Enköping) isolerad. Kvarka är anmälningspliktig men tyvärr ingen plikt att isolera stallet om det bryter ut. Det är upp till varje stall att stänga av och informera besökare och hindra egna att ta med smitta till andra stall. Bra att veta kanske. Kikki

Av vi i stallet - 8 februari 2009 17:26

Jag måste bara få ösa lite beröm över våra otroliga inackorderingar! Jag tror inte det finns så "oarbetsrädda" inackorderingar i något annat stall! Då vi äntligen börjar få ändan ur...och börjat lite smått med de nya boxarna, så behövs det flyttas om en hel del saker först. Idag när jag kom ut i stallet var det aktivitet, de flyttade runt saker för fullt. Stora tunga foderbänken hade de givit sig på! Fram med musklerna bara, skam den som ger sig! Så nu är så gott som allt flyttat och det är fritt fram för Minge att snickra. Ni är så otroligt rara! Kram Nina

Av vi i stallet - 8 februari 2009 15:49

Vilken härlig ridtur vi hade idag! Regnet gick över till snö, och fastän ganska blött, blev det en riktigt fin vintertur. Vi tog den nya klätterstigen och jag ser fram emot när snön smälter så vi kan fortsätta utforska den vidare... Sin matte trogen ställde Vala upp på en fotbollsmatch och som åskådare fick vi andra oss ett riktigt gott skratt. Hon lirade verkligen boll, hur kul som helst! 

Kramar Josefin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se