hast

Senaste inläggen

Av vi i stallet - 2 juni 2009 19:34

Här händer det saker men ingen bloggar...hm, har ni saknat bildfunktionen? Jag har nu försökt "köpa" fler bilder men väntar på någon sms kod, sen så!Jag saknar inlägg om polli på rymmen, Orris ridbarhet, Gaias mage, Fridsaell på tävlingsbanan, Rotta med blå-gul rosett etc etc

Själv vill jag skicka ett fång berömmande ord till Sara G, som varit här och hjälpt oss vid två tillfällen (inbokad igen!). Otroligt intressant att se henne arbeta med våra småttingar, som nu är två och tre år gamla. Tyr, som är yngst är strålande. Han lyssnar, är samarbetsvillig, frågar hela tiden om vad han ska göra härnäst. Han är med andra ord jätteduktig! Býr är lite mer svårflirtad. Första gången tror jag knappt han tittade åt Sara, allt annat var intressant, fåglar, gruset, husen eller bara luften kanske? Det var också antingen på eller av i tempot. Gång nr två så tyckte han ändå att hon kanske var värd att titta på, mer flyt i tempot mer avslappnad och därmed allt bättre. Nu funderar han på om han ska kanske lita på henne nästa gång, men bara kanske, vem vet hon kan vara ute efter nå´t. Máni har talat om för honom att vara försiktig med främmande människor, man vet aldrig vad de kan få för sig! Han, Máni däremot som vi trodde var skyggheten själv är egentligen lite kaxig..haha... Han var också lite på och av första gången men han uppmärksammade Sara iaf. Andra tillfället var bättre men han gillar snabba starter och tvära stopp, för det har hans mamma lärt honom ; )

Josefin är duktig och tar över repet när Sara hållt på en liten stund. Jag däremot är jättenöjd med att Sara är så bra! Livrädd för att in och förstöra, göra fel etc. Men men nästa gång, eller gången efter DÅ ska jag oxå in och hålla en stund i repet ; )

Nina

ANNONS
Av vi i stallet - 27 maj 2009 23:24

Hej!


Som blott den medryttare jag är tänkte jag nu göra storstilad premiär här på bloggen. Vanligtvis är jag ju medryttare på Rotta med allt det medför (flygäventyr, skogspromenader och lååånga mysiga stunder i hagen) men den senaste tiden har jag också haft äran och nöjet att få Skorpa till låns för en tur då och då. Så även idag.


Men som bekant behöver inte bara hästar motioneras utan ibland även pojkvänner så jag gjorde slag i saken och tog med mig min kära Eskil för att klappa häst och promenera i skogen. Med kameran i högsta hugg (i Eskils fall) tog vi en runda i skogen, på apostla- respektive islandshäst. Bildresultatet finns i länkform (kom inte alls överrens med bloggen på den punkten) längre ner. Personfixeringen vid Skorpa kommer sig av att när det väl var Rottas tur hade Eskil sedan länge tröttnat och tog sin kamera och åkte hem... Det får bli fler bilder en annan gång!


Kramar från Hanna 


http://hem.bredband.net/universal/skorpa1.jpg

http://hem.bredband.net/universal/skorpa2.jpg

http://hem.bredband.net/universal/skorpa3.jpg

http://hem.bredband.net/universal/skorpa4.jpg

http://hem.bredband.net/universal/skorpa5.jpg

ANNONS
Av vi i stallet - 18 maj 2009 15:38

Igår kom Orri hit för tredje gången, nu ska han få stanna! Killarna blev smått lyriska över att lekkompisen återkommit. Först en liten hälsningsfas, sedan ett race och efter det så släppte inte Býr och Máni honom ur sin närhet. Tyr stod och tittade på lite håll, undrade om han kunde vara med...men icke, det här var ju de stora killarna. Efter en liten galopp piruett så sprang han plötsligt fram till sin favvo, Eldur och bet honom i hakan, i hopp om att han ville leka. Eldur ville inte leka, de tuffa stora killarna var dessutom på väg för att dricka vatten, då smög sig Tyr fram igen...skam den som ger sig..

Av vi i stallet - 13 maj 2009 21:53

Tack för din superba insats Josefin! Kram MaMa & Fridsaell

Av vi i stallet - 11 maj 2009 07:58

Vet inte om jag kan skriva Yiiiipiii.....men så känns det för min del iaf!

Min lilla pojke som vi trodde vart tidig man....kanske inte alls varit man? Enl stoägares utsago så verkar stoet ej dräktigt längre! Det har gått 1år och en vecka sedan sista möjliga betäckning kunde ha skett, stoet har inte ens börjat fylla juver - bara fet. Var hon verkligen dräktig, tro? Visade hemmaprovet fel? Så vad ska man säga, jag tror jag säger Yiiipiii ändå, Ägaren slipper ett oreg föl på halsen, hon kan sätta igång och dunderträna - hon "kanske" tom skulle kunna visa henne i höst, vilket hon ville? Alltså borde hon också vara glad (men snopen) att hästen är tom!

Gulle puss på dig, Tyr .....puss igen lilla valack!

Av vi i stallet - 8 maj 2009 15:05

Vad sägs om att titta på något annat än häst och knäpp benställning? De här godingarna är bombmurkla och låsbräken, som båda hör våren till. De är inte alltför vanliga. Snart kommer Orripojken tillbaka. På söndag kväll har Malin sin examination med sina tre träningshästar. Om en vecka kommer han till vårt stall igen. Jag längtar! Njut av våren! Kramar från Kikki

Av vi i stallet - 23 april 2009 21:00

..eller vad säger ni om Atlis storlek? Han och hans kompisar skötte sig riktigt bra på hingtsfestivalen med det är skönt att den dagen är över! Tack Josefin för all din hjälp - jag hade inte klarat mig utan dina muskelkrafter!!Tack du också Ingela som också hjälpte till med både en tredje och fjärde behövlig hand!

Tur att det inte är Atli som har min benställning - då skulle jag vara riktigt orolig.

Ikväll såg jag Mylla med en sädesärla invid sig i hagen. Ärlan gjorde utfall och plockade mygg runtom henne. Fram för fler ärlor - då kunde vi kanske slippa sommartäckelser! Kikki

Av vi i stallet - 17 april 2009 16:43

I måndags eftermiddag fick stona tokspel! De brallade osm värsta valacker, gott om tvära vändningar och mindre vackra galopper ; ). Hetta hoppade jämnfota flertal ggr och gjorde en egen variant av piruetter..fantasktiskt! Kul att se lite glädje hos stona. Rätt som det var så flög Rotta upp på lilla kullen och tvärstannade, de andra stannade också så var det slut på brallet! Man ska glädjas åt de små stunderna med ston ; )


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se