hast

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2009

Skorpa är hemma

Av vi i stallet - 12 oktober 2009 20:46

Idag hämtade jag hem Skorpa från Ultuna. Hon är fortfarande 1grad halt, vilket iof är mycket bättre än när hon åkte in. Enligt veterinär så trodde hon att Skorpa skulle repa sig fortare hemma för hon verkade inte alls trivas där. Hon tittade knappt upp när de kom in. Hon hade inte ätit något speciellt heller.


Magnus gick före mig (jag blev akut kissnödig) till hennes box, hon stod med rumpan mot dörren och huvudet rätt in i väggen, han ropade på henne men hon rörde inte en fena. När jag gick i korridoren utanför henne, så ropade jag lite lågt - Skooorpa.... Då, vände hon sig direkt i boxen och kom fram mot dörren Kyss! Min lilla stjärna! (Magnus berättade det här för mig nu i kväll). 

Hon släpade sig dock fram i korridoren, när vi kom ut och hon fick syn på transporten så spetsade hon öronen framåt och plötsligt gick hon med väldigt bestämda steg mot den, inga problem att gå på.


Väl hemma så han jag knappt öppna bommen i fram förrän hon slängde sig ut! Så har hon aldrig gjort, tittade sig runt 180grader, sträckte på sig, töltade några steg och hon såg ut som om hon ägde världen. Det är ju otroligt vad de berättar i sitt kroppsspråk, tänk att man, i normala fall, är så dålig på att lyssna.

Hur som, lyckan var nog gjord när Mylla leddes in i stallet för att göra henne sällskap. Då fick hon någon att tjafsa med över boxväggen igen!


Hon ska nu få vara ute i hage dagtid, stå inne under nätterna. Vidare så har jag bokat in tid hos Emilia nästa vecka för totalutredning av min häst. Vad det ger vet jag inte men jag hoppas innerligt på att det kommer att ge något.


I dagsläget känner jag mig nöjd med att hon är glad över att vara hemma igen - min hemmakära häst!


Kram Nina 
ANNONS
 
Ingen bild

Marie

12 oktober 2009 22:09

Underbart att höra om hennes beteende i ultunabox då matte kommer och hennes kroppsspråk vid åsynen av sin transport och sitt stall. Välkommen hem du charmiga häst!
Kram

 
Chrissie

Chrissie

13 oktober 2009 08:21

Håller med Marie! Antar att matte sov gottigare inatt när Skorpa var hemma! Lycka till med utredningen!
Kram

http://dromisar.bloggagratis.se

 
Kikki

Kikki

13 oktober 2009 09:19

Vilken rörande berättelse! Lilla fina Skorpa, hoppas att du blir bra så du får vara hemma bland dina kära! Du är ju lika saknad av de andra i flocken. Kram

http://hast

 
Ingen bild

Nina

13 oktober 2009 09:45

Släppte henne på kullen i morse. Hon gallopperade ner i hagen, knixade med nacken, stilade sig, gnäggade till flocken och berättade - Nu är jag hemma!!! Det var glädje!

 
Ingen bild

Marie Löw

13 oktober 2009 19:08

Gullehästen! Skönt att hon är hemma och glad igen.
Emilia är duktig och ger sig inte, så jag håller tummarna att frågetecknen kan rätas ut och problem åtgärdas! Kram

 
Ingen bild

Hanna

13 oktober 2009 21:58

Rara Skorpa! Hon for runt som en tok idag tillsammans med det nya stoet (vet inte vad hon heter) när jag skulle leda Rotta förbi, ner till hagen. Hon gillar uppenbarligen hagen ack så mycket mer än Ultuna och jag kan säga att jag förstår henne :)

 
Ingen bild

Josefin

16 oktober 2009 00:32

Lilla skruttan vad härlig hon är! Det är en liten dam som vet vad hon gillar och inte, helt klart.
Håller tummarna för att det går bra med utredningen och att hon blir en lika glad och frisk ridhäst igen.
Kram till er båda

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av vi i stallet - 24 juni 2012 22:01

Det bloggas alldeles för dåligt här så för tredje inlägget på raken tar jag tag i saken. Ser fram emot uppdateringar från övriga :) Som bekant så är det vissa händelser här i livet som bör förevigas - bröllop, dop, födelsedagar och såklart, barb...

Av vi i stallet - 12 mars 2012 21:52

I vanlig ordning är man inte så snabb på att blogga som man kanske önskar... För ett antal veckor sedan tog jag med min mamma ut till stallet (kvinnan som vägrar sätta sig på en häst med motiveringen "det finns ingen broms") för att klappa häst, prom...

Av vi i stallet - 22 februari 2012 22:40


    Kanske inte helt fel ute ändå? :P   //Hanna

Av vi i stallet - 2 december 2011 22:28

En helt vanlig dag för ca 5 veckor sedan. Karin och jag rider hästar på löpande band och ska ta en tur ut tillsammans då stoet jag ska rida, Vending, ska ridas utomhus för första gången. När jag gör iordning henne reagerar jag på att hon är lite extr...

Av vi i stallet - 29 november 2011 11:15

7.30 ringer klockan och först den upp kokar gröt. Promenadtid till jobbet: ca 3 min. Arbetsdagen börjar kl 8 med morgonfodring och medan hästarna äter tar vi morgonkaffe och planerar dagens träning. På tavlan nedan skriver vi vem av Elvar, Karin, Ásd...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se