hast

Direktlänk till inlägg 20 september 2009

Årets tredje arbetsdag.

Av vi i stallet - 20 september 2009 13:47

Vilken dag det blev igår, strålande sol och sommarvärme, vi som skulle mocka heela dagen låång! Vi hade även för avsikt att försöka komma igång med delningen av vinterhagen. Sedan hade vi lite målarverkstad i stallet oxå. Ganska mycket jobb med andra ord.


....ivern att komma igång var lite frånvarande under morgonfilkat Flört.

Men rätt som det var så fick vi ialla fall lite fart på benen. Fulllastade med krattor, grepar, stolp, spett, gummiklubba etc så tågade vi glatt ner mot hagen.

Mats, Minge och jag tog för oss av stolpen medan de andra började kratta träck eller måla i stallet. Det dröjde dock inte länge förrän förundrade ord, glada "haha" hördes från "mockar gänget". Det fanns knappt något skit att hitta i hagen! Vilken lycka! Klart det fanns lite grann här och var men vi bestämde oss för att sommarregn och stickmyggor har sett till att träcken lösts upp.


Alla jobbade på precis som vanligt (som tok)...vi fick så mycket gjort att jag kände mig paff över det hela kvällen. Så gott som hela vinterhagen är delad och klar (några få stolp vid grinden kvar). En eloge till Mats och Josefin som flyttade berg när de satte stolp i skogen! Gamla lunchhagen är omgjord, minskad, för den ska nu ha annat ändamål.

De omålade box-stolpen + "trä galler" i sjukboxen målat och klart!

Helt suveränt!


Trots allt arbete så satt vi på altanden 18.20 och pustade med varsin drinko. Så tidigt har vi aldrig varit klara...Skäms


Sen blidde det alltså kväll, med lite mat och kräftor samt snaps naturligtvis. Och jag måste nog säga att vi hittat en ny stalldryck, vi kallar den Polsk Jäger....man blir hur glad som helst av den Cool.

Efter intaget av ett gäng PJ så flödande allas inspiration...haha! Jag ska ta det lite kortfattat, Ska ej gå in på detaljer för det kan hända att Don Kikki blixtrar till om jag avslöjar för mycket.

Man kan säga att gården kommer upplevas annorlunda framöver....(notera att även Minge var med på detta)...

Kanske man skulle kunna kalla det "hantverksby för fria tänkare med islandshäst"?

Vi kommer i varje fall ha en keramikverkstad, en hovslagarsmedja, ett hunddagis, en översättningsbyrå, cubansk cigarr rullar "fabrik", bi odling, ridsportbutik, bed and box, restaurang, veterinärpraktik. Utöver detta så kommer vi att ha show på lördagar, med musik som gitarr, triangel, gurka, dieseltrummor, nyckelharpa samt dragspel och ett par sångfåglar!

Ja, man kan ju undra vad det är för grässtrå i PJ flaskan?  Hur som så hade jag och Minge en urkul kväll och vi är i vanlig ordning mycket tacksamma för den enorma arbetsinsats inackorderingarna stod för!


Kram

 
 
Ingen bild

MaMa

21 september 2009 19:53

Det var en helt suverän dag och kväll. Mycket skratt och glada tillrop. Bärby hantverksby kommer att bli så himla bra. Och vi har ju Don Kikki som kan tvinga dit kunder om inte annat. Vi har som sagt var många talanger i vårt stall, helt klart. Tack Nina och Minge för all god mat och dricka. Vi var som vanligt proppmätta. Det var mycket mycket trevligt och skrattmusklerna värkte dagen efter. Kramar till er alla tokstollar!

 
Kikki&Kaj

Kikki&Kaj

22 september 2009 07:24

Vi kan bara hålla med - det var en underbar heldag med sommarvärme och mänsklig värme och mycket fick vi gjort trots alla goda försök att få oss på andra tankar (fika-macka, korv-öl, fika-bullar, mojito-chips och den fantastiska festmiddagen!). Nina och Minge, ni är bara så bra, och vi är så glada över att våra hästar är på Bärby! När jag (Kikki) kom till stallet på morgonen (för att själv ta hand om Gaia!) var det helmörkt till fikarummet. Konstigt tyckte jag men sedan förstod jag. En stor bild på Don Kikki med 9 undersåtar satt uppklistrad på toadörren - det hade luringarna Nina och Minge satt upp! Jag fick ett gott skratt trots den tidiga morgonen. Härligt, härligt!! Kramar

http://hast

 
Ingen bild

Josefin

23 september 2009 22:42

Ja tack för en grymt bra arbetsdag! Tänk att det kan vara så roligt att banka stolp och mocka skit! Nina och Minge, ni är verkligen fantastiska på alla vis. Jo faktiskt, på alla vis =)

Varma kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av vi i stallet - 24 juni 2012 22:01

Det bloggas alldeles för dåligt här så för tredje inlägget på raken tar jag tag i saken. Ser fram emot uppdateringar från övriga :) Som bekant så är det vissa händelser här i livet som bör förevigas - bröllop, dop, födelsedagar och såklart, barb...

Av vi i stallet - 12 mars 2012 21:52

I vanlig ordning är man inte så snabb på att blogga som man kanske önskar... För ett antal veckor sedan tog jag med min mamma ut till stallet (kvinnan som vägrar sätta sig på en häst med motiveringen "det finns ingen broms") för att klappa häst, prom...

Av vi i stallet - 22 februari 2012 22:40


    Kanske inte helt fel ute ändå? :P   //Hanna

Av vi i stallet - 2 december 2011 22:28

En helt vanlig dag för ca 5 veckor sedan. Karin och jag rider hästar på löpande band och ska ta en tur ut tillsammans då stoet jag ska rida, Vending, ska ridas utomhus för första gången. När jag gör iordning henne reagerar jag på att hon är lite extr...

Av vi i stallet - 29 november 2011 11:15

7.30 ringer klockan och först den upp kokar gröt. Promenadtid till jobbet: ca 3 min. Arbetsdagen börjar kl 8 med morgonfodring och medan hästarna äter tar vi morgonkaffe och planerar dagens träning. På tavlan nedan skriver vi vem av Elvar, Karin, Ásd...

Ovido - Quiz & Flashcards