hast

Alla inlägg den 18 augusti 2009

Av vi i stallet - 18 augusti 2009 23:58

Kära stallkamrater!


Hoppas ni har det bra i myggnästet. Hörde att de asen äntligen börjat ge sig och att bete åter blivit verklighet, härligt! Vi har det bara fint här ute på ön, myggen är inte så många men flugor finns det desto fler av. Resan hit gick galant! Máni gick rakt in i transporten där mamma Rotta redan väntade. När vi kommit ungefär till vinterhagen hörde vi dunder och brak där bak så då hoppade jag ur för att kolla vad som hänt. Det var bara Máni som kommit på att man måste stå bredbent för att inte ramla omkull haha! Kari (grannen på landet m de stooora hästarna) körde lugnt och fint hela vägen och hästarna var inte ens svettiga när vi kom fram, fast det var varmt som i en ugn den dagen.


Máni var i början något i chock av att världen var, inte så lite större än vad han trodde men han fann sig snart tillrätta. Ihopsläppet med mammas gamla hästar gick fint även om ledargubben Draupnir var måttligt förtjust över att en liten svart pojkspoling kom och charmade öronen av hans gamla ston. Rotta kände ju pensionärsklubben sen tidigare och drog igång ett parti bridge med detsamma.


Till mattes stora förtjusning kom hennes brorson Hampus på besök men en förfrågan om att få rida. Jihoo, tänkte jag som tjatat på Hampus sedan innan han föddes om denna sak och tilldelade honom min egen gamla läromästare Draupnir. Han är en riktig gentleman som funnits med i familjen sedan typ 87 då vi importerade honom genom Hreggi och Jenny. Denna fina herre har med sina 26 år sett det mesta och har bl a varit med på tältutflykter, kommit sist i hopptävling och blivit stulen. Han har aldrig varit en speciellt känslosam häst och detta har med åren eskalerat i att han numera ljudligt suckar när man kommer in i hagen, vänder sig om och går. Ett halvår sen sist man sågs eller ej. Om man inte har godis med sig vill säga, då blir han blidare till sinnet. Jag litar på honom fullt ut och vet att han tar hand om Hampus på bästa sätt!


Bästa hälsningar från Josefin, Rotta och Máni



Av vi i stallet - 18 augusti 2009 17:23

Vad gör ni? Inte en endaste bloggrad...... Har ingen något att berätta? Börjar känna mig lite ensam här nu ; )


Kram Nina

Av vi i stallet - 18 augusti 2009 17:15

Igår satt jag in annons, lilla fina Býr! Men man kan ju inte bara behålla alla, även om det skulle vara lättast så.

Jag hoppas verkligen att någon bra/snäll/ambitiös/duktig...haha....listan kan bli lång, person blir intresserad.....

www.bukefalos.com

Br-2


Letar du efter en fin unghäst som det är dags att börja jobba med?
Det är med sorg jag beslutat att sälja min valack född 2006, e. Soldán frá Hvitanesi.
Visar fina gångarter i hage, lätt för tölt. Trevlig i hantering, leda och verka. Lagom social utan att vara på, lyhörd och något känslig. Uppvuxen i flock med andra islandshästar i blandade åldrar. Vistats allra mest ute i lösdrift men inga problem att ha honom i box. Regelbundet vaccinerad, verkad och avmaskad. Pris inkl moms.
Ovido - Quiz & Flashcards