hast

Direktlänk till inlägg 27 juli 2009

De trötta ryttarnas stall!

Av vi i stallet - 27 juli 2009 12:03

Vilken sommar! Ja herregud, det är första gången jag har sommarsemester och längtar till november! Det är något galet i luften. De stackars hästarna får gå i sina vinterhagar vid stallet. Sommarhagarna är inte ens att tänka på! Alldeles för mycket gräs och skog, där myggerna trivs som bäst. Vi som tom gjorde ny hage...haha....för att bete inte skulle räcka till stona. Nu kommer vi däremot ha massor av höstbete och vi får hoppas att hästarna får njuta av hagbyte då!

Vem kunde tro att vi varje dag, veckor tillbaka, skulle behöva ta in och ut hästar hela tiden? I och för sig har det skett en liten förbättring, hästarna kan i regel vara ute till ca kl 19.00 nu, för ett par tre veckor sedan togs de in kl 16.00, då de redan var täckta av små jävlar.

Eftersom det är semestertider, folk har inbokade resor etc, så får de personer som är hemma ställa upp till max, vilket alla verkligen gör! Fantastiskt att vi lyckas få ihop ett schema för att fördela in- och utsläpp så gott det går.

Men när de personer som är hemma måste åka hit antingen på morgonen, släppa ut, fylla vatten (i vissa boxar), mocka 12 boxar, göra i ordning till kvällen - finns ingen ork kvar till ridning. Man kan ju tänka sig att orken ska komma tillbaka under em, men icke, tror inte det. Och OM den kommer tillbaka så har redan myggen hunnit före....suck...

Men men men, allt har ett slut, även myggans liv! Fick sms av Helene idah med datum för höstens kurser, haha....jag bokade in ett par...jag och min feta häst, som kommer vara i samma form som alltid när det är kurs ; ).

Hur som så kändes det väldigt bra att tänka lite framåt! Jag lovar att jag inte ska gnälla på mörka, regniga, slaskiga höstkvällar inte heller på snöstorm och annat elände - bara vi snart slipper skit-myggen!

 
 
Ingen bild

Marie

27 juli 2009 12:50

Ja herre gud en sån sommar! Helt osannolik och jag längtar oxå till kalla höstdagar. Jag kan lugnt säga att jag hatar de små bevingade satarna vid det här laget. Är mycket trött på dem. (Vi har det vidrigt hemma oxå och hundar och katter föredrar att vara inomhus.) Fridsaell börjar titta konstigt på mig och undrar när i hela fridens dagar vi skall komma igång igen med ridningen .... eller är det så att han kanske tittar misstänksamt på mig och undrar om jag min tokfan tänker ge mig ut på honom? Nåja, det finns i alla fall en positiv bit i det hela (man skall ju försöka vara positiv ibland oxå). Eksemhästarna, däribland, Fridsaell är mycket fina i sommar. Skönt för dem!! Och slutligen, jag är så innerligt tacksam att Fridsaell är i det här stallet. Där alla ställer upp och där vi har möjlighet att ta in dem alla i varsin box när det ser ut som det gör nu. Vi har hästar runt knuten här hemmavid oxå som tvingas gå ute och jag lider med dem när jag ser hur de har det stundtals.

 
Ingen bild

Kikki (inte helt utan dåligt samvete)

27 juli 2009 18:15

Vilka hjältar ni är!! Här sitter jag i Dalsland, totalt myggfritt och hör och läser om ert elände i öst. Redan Gaia har det bättre med färre mygg på Nötbacken utanför Enköping, vilket är tur då hon går ute hela tiden. Tar de aldrig slut - myggen? Risken är väl att ni tar slut före dem. Hur som helst så är ni hjältar som tänker på hästarnas väl och ve och jag håller med dig Marie om att vara tacksam för vårt stall där hästarna har det bra. Tack att ni tar hand om Orri också! Stora kramar

 
Ingen bild

Ingela

30 juli 2009 00:02

Fy sjutton för all mygg och inte är dom till nån nytta heller. Det positiva i det hela är att alla hästarna håller formen i sommar och mattar och hussar oxå. Nu har jag och Barbara även upptäckt nåt mer äckligt. En del av hästarna har på framben och även andra delar av hårremmen gulvita risformade ägg = styngflugeägg. Mer jobb alltså. Bara fram med hyvel el. rycktsten och skrubba. Sen återstår avmaskning i okt.-nov mot dessa godingar. Roligare sommar får men leta efter.

 
Ingen bild

G.

30 juli 2009 10:29

Så det är i Vänge alla myggen och knotten är?! Tyckte väl att det var ovanligt lite insekter i år!! Känner inget som helst behov av att få tillbaka insekterna så ni får jättegärna behålla dem ;-)

 
Ingen bild

MaMa

30 juli 2009 13:57

Vi har föreslagit för Nina & Minge att vi bör ha en gemensam arbetsdag i september. För att mocka hagar efter denna hemska sommar och kanske även hjälpa till med att dela av vinterhagen. Hoppas att så många som möjligt kan ställa upp på det.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av vi i stallet - 24 juni 2012 22:01

Det bloggas alldeles för dåligt här så för tredje inlägget på raken tar jag tag i saken. Ser fram emot uppdateringar från övriga :) Som bekant så är det vissa händelser här i livet som bör förevigas - bröllop, dop, födelsedagar och såklart, barb...

Av vi i stallet - 12 mars 2012 21:52

I vanlig ordning är man inte så snabb på att blogga som man kanske önskar... För ett antal veckor sedan tog jag med min mamma ut till stallet (kvinnan som vägrar sätta sig på en häst med motiveringen "det finns ingen broms") för att klappa häst, prom...

Av vi i stallet - 22 februari 2012 22:40


    Kanske inte helt fel ute ändå? :P   //Hanna

Av vi i stallet - 2 december 2011 22:28

En helt vanlig dag för ca 5 veckor sedan. Karin och jag rider hästar på löpande band och ska ta en tur ut tillsammans då stoet jag ska rida, Vending, ska ridas utomhus för första gången. När jag gör iordning henne reagerar jag på att hon är lite extr...

Av vi i stallet - 29 november 2011 11:15

7.30 ringer klockan och först den upp kokar gröt. Promenadtid till jobbet: ca 3 min. Arbetsdagen börjar kl 8 med morgonfodring och medan hästarna äter tar vi morgonkaffe och planerar dagens träning. På tavlan nedan skriver vi vem av Elvar, Karin, Ásd...

Skapa flashcards