hast

Direktlänk till inlägg 14 juni 2009

Det är lika vått ute som inne i min mors mage!

Av vi i stallet - 14 juni 2009 20:07

Jag har blivit så här snygg nu trots att jag stod på mulen i leran idag. Min vita bläs och framben blev alldeles leriga. Nu fick jag höra att jag kanske ska heta Ástríd (men med isländskt d). Men bara kanske - ni får gärna ge de tvåbenta fler förslag - tex Juvel, Safir, Platina och annat skimrande vackra dyrbarheter!

Fölis till vidare

 
ANNONS
 
Ingen bild

Nina

14 juni 2009 20:45

Ástríd - JÄTTE FINT! Vad betyder det?

 
Ingen bild

Kikki

14 juni 2009 21:00

Astrid är bildat från orden as (gud) och frid (skön), alltså gudaskön. Den fornvästnordiska formen var Ásfríðr. Med en isländsk stavning gör namnet mer isländskt. Jag har skickat en förfrågan till Kolungen om stavning, betydelse och om det skulle fungera. Ást betyder "kärlek". Vi får se- det är på tio-i-topp just nu.

 
Ingen bild

Malin

14 juni 2009 23:02

Jätte grattis till dig Kikki! Äntligen fick du ditt sto, hon ser så fin ut.
Kul att ni bloggar!
Kramar från Malin

 
Ingen bild

Ingela

15 juni 2009 23:11

Hej! Har suttit och funderat på olika namn till fölis. Men Astrid är fint. Här är några av de jag har hittat. Kanske det kan va nåt.

Saeta (saita) = söt, för det är hon ju.
Stelpa (staellpa)= tös
Röskva (rösskva)= energisk, det är hon när för hon galopperar runt i utestallet.
Perla (paert:la)= pärla
Lodna (lådna)uttalas med islänskt d.=skäggig, det är hon på sin söta lilla haka.

De var vad jag hade som förslag. Ska bli spännande att se vad det blir för namn på den gulliga tjejen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av vi i stallet - 24 juni 2012 22:01

Det bloggas alldeles för dåligt här så för tredje inlägget på raken tar jag tag i saken. Ser fram emot uppdateringar från övriga :) Som bekant så är det vissa händelser här i livet som bör förevigas - bröllop, dop, födelsedagar och såklart, barb...

Av vi i stallet - 12 mars 2012 21:52

I vanlig ordning är man inte så snabb på att blogga som man kanske önskar... För ett antal veckor sedan tog jag med min mamma ut till stallet (kvinnan som vägrar sätta sig på en häst med motiveringen "det finns ingen broms") för att klappa häst, prom...

Av vi i stallet - 22 februari 2012 22:40


    Kanske inte helt fel ute ändå? :P   //Hanna

Av vi i stallet - 2 december 2011 22:28

En helt vanlig dag för ca 5 veckor sedan. Karin och jag rider hästar på löpande band och ska ta en tur ut tillsammans då stoet jag ska rida, Vending, ska ridas utomhus för första gången. När jag gör iordning henne reagerar jag på att hon är lite extr...

Av vi i stallet - 29 november 2011 11:15

7.30 ringer klockan och först den upp kokar gröt. Promenadtid till jobbet: ca 3 min. Arbetsdagen börjar kl 8 med morgonfodring och medan hästarna äter tar vi morgonkaffe och planerar dagens träning. På tavlan nedan skriver vi vem av Elvar, Karin, Ásd...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se