hast

Alla inlägg under januari 2009

Av vi i stallet - 1 januari 2009 16:29

I år, liksom alla år, tog vi in hästarna inför nyårsnatten. Med två boxar alá speciale fick alla hästarna plats. Skönt!

Vi hade nyårsfirande med gäster här hemma. I år var det männen i gänget, som skulle ordna med allt och vi, tjejer, var bjudna att dyka upp kl 18.00 Det är alltid spännande och se vad de hittat på! Men hujja..bujja...Vi anlände in i vårt hus, som hade gjorts om till en Italiensk krog, helt ok. Vi fick veta vad krogen hette....tja, det var ju ett Italiensk namn och på svenska blev det "De vackra pojkarna". Och de var faktiskt väldigt stiliga i svarta byxor, vita skjortor och rött...hm...tja...band i midjeområdet. Med smilande munnar lät de oss få veta att de hade tänkt på oss som de vackra flickorna (snällt). Eftersom vi, tjejer, brukar uttrycka att vi har jäkla problem med kläder hit och dit, så tänkte "de vackra pojkarna" piffa upp "de vackra flickorna". Vi fick en varsin kasse med kläder, till vilka vi skulle byta om omedelbart. Jamän...det är nu det blir hujja bujja.... Jag fick ta av min nyinköpta fina klänning (som jag egentligen inte hade haft tid att springa på stan och leta efter, men ändå gjort) och sätta på mig en lila manchester kjol, lila skolfröken blus och ett par beige halv stövlar med en halvmeter tå! Fy....så jag såg ut! Men jag ska faktiskt erkänna att jag var inte värst. Det var en annan stackars vacker flicka som fick ta på sig en typ Anne på Grönkulla klänning, axel-ok, volanger och krås, grönrutig med guldtrådar...haha, henne kan jag skratta åt (förlåt). Alla blev ekiperade lika fult....kul...kul.

Maten var fantastisk och kvällen mycket trevlig! Och slutsatsen blir att man kan både äta gott och skratta i fula kläder.

Tolvslaget närmade sig och kl 23.20 gick jag ut för att ge hästarna mat. Nästa Hujja Bujja. 

Stackars lilla Polli, han var så rädd så rädd. Försökte konstant ta sig över boxväggen! Jag fick stå där och mota honom, i mina lila kläder och myggjagarstövlar, när klockan slog 00.00 Vi fick 10minuter senare avbryta allt fyrverkeri på gården, för att han skulle få en chans att lugna ner sig. Tur att vi har snälla förstående grannar som avbröt sina raketer direkt. Framåt 01.00 så hade han sansat sig och jag kunde återgå till gästerna. 

Idag har vi bestämt att hädanefter ska vi ha fyrverkeri förbud här på gården! Så det gäller from nu! Ska informera "de andra husen" snarast.

Gott Nytt År! Nina

Skapa flashcards