hast

Direktlänk till inlägg 1 januari 2009

Förbjud smällare och kläder från Myrorna!

Av vi i stallet - 1 januari 2009 16:29

I år, liksom alla år, tog vi in hästarna inför nyårsnatten. Med två boxar alá speciale fick alla hästarna plats. Skönt!

Vi hade nyårsfirande med gäster här hemma. I år var det männen i gänget, som skulle ordna med allt och vi, tjejer, var bjudna att dyka upp kl 18.00 Det är alltid spännande och se vad de hittat på! Men hujja..bujja...Vi anlände in i vårt hus, som hade gjorts om till en Italiensk krog, helt ok. Vi fick veta vad krogen hette....tja, det var ju ett Italiensk namn och på svenska blev det "De vackra pojkarna". Och de var faktiskt väldigt stiliga i svarta byxor, vita skjortor och rött...hm...tja...band i midjeområdet. Med smilande munnar lät de oss få veta att de hade tänkt på oss som de vackra flickorna (snällt). Eftersom vi, tjejer, brukar uttrycka att vi har jäkla problem med kläder hit och dit, så tänkte "de vackra pojkarna" piffa upp "de vackra flickorna". Vi fick en varsin kasse med kläder, till vilka vi skulle byta om omedelbart. Jamän...det är nu det blir hujja bujja.... Jag fick ta av min nyinköpta fina klänning (som jag egentligen inte hade haft tid att springa på stan och leta efter, men ändå gjort) och sätta på mig en lila manchester kjol, lila skolfröken blus och ett par beige halv stövlar med en halvmeter tå! Fy....så jag såg ut! Men jag ska faktiskt erkänna att jag var inte värst. Det var en annan stackars vacker flicka som fick ta på sig en typ Anne på Grönkulla klänning, axel-ok, volanger och krås, grönrutig med guldtrådar...haha, henne kan jag skratta åt (förlåt). Alla blev ekiperade lika fult....kul...kul.

Maten var fantastisk och kvällen mycket trevlig! Och slutsatsen blir att man kan både äta gott och skratta i fula kläder.

Tolvslaget närmade sig och kl 23.20 gick jag ut för att ge hästarna mat. Nästa Hujja Bujja. 

Stackars lilla Polli, han var så rädd så rädd. Försökte konstant ta sig över boxväggen! Jag fick stå där och mota honom, i mina lila kläder och myggjagarstövlar, när klockan slog 00.00 Vi fick 10minuter senare avbryta allt fyrverkeri på gården, för att han skulle få en chans att lugna ner sig. Tur att vi har snälla förstående grannar som avbröt sina raketer direkt. Framåt 01.00 så hade han sansat sig och jag kunde återgå till gästerna. 

Idag har vi bestämt att hädanefter ska vi ha fyrverkeri förbud här på gården! Så det gäller from nu! Ska informera "de andra husen" snarast.

Gott Nytt År! Nina

 
 
Ingen bild

Pollis matte

1 januari 2009 18:03

Ja,det kan man säga att var ett riktigt nyår. Stakars Polli som var så rädd för smällarna. Har inte varit medveten om detta, då jag inte varit i stallet så sent på natten ett nyår.Trodde inte att han var rädd när han stod inne med alla kompisarna. Men jag måste säga att det var mest synd om Nina som fick stå där ute och passa på min skrämmda häst. Tack för att du var så snäll och offrade din tid hos honom , medans hans matte skålade i champange och sköt raketer i Morgongåva.

 
Ingen bild

å

1 januari 2009 20:12

Vilket underbart inlägg!!! Ser det hela framför mig och ler konstant!!
Glöm nu inte att lägga upp detta på "tyr" oxå...

 
Ingen bild

C

1 januari 2009 21:24

Får man se någon bild av den härliga utstyrseln sen?;-)

Jag hade också tolvslagsmöte i stall med rädd(a) häst(ar). Hemskt att se vilken ångest smällare kan framkalla hos dem. Hoppas nu inte att alla ska smälla sina överblivna smällare och fyrverkerier i 2 veckor framöver, så livet kan börja återgå till det normala.
Ha det bra!
/Chrissie

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av vi i stallet - 24 juni 2012 22:01

Det bloggas alldeles för dåligt här så för tredje inlägget på raken tar jag tag i saken. Ser fram emot uppdateringar från övriga :) Som bekant så är det vissa händelser här i livet som bör förevigas - bröllop, dop, födelsedagar och såklart, barb...

Av vi i stallet - 12 mars 2012 21:52

I vanlig ordning är man inte så snabb på att blogga som man kanske önskar... För ett antal veckor sedan tog jag med min mamma ut till stallet (kvinnan som vägrar sätta sig på en häst med motiveringen "det finns ingen broms") för att klappa häst, prom...

Av vi i stallet - 22 februari 2012 22:40


    Kanske inte helt fel ute ändå? :P   //Hanna

Av vi i stallet - 2 december 2011 22:28

En helt vanlig dag för ca 5 veckor sedan. Karin och jag rider hästar på löpande band och ska ta en tur ut tillsammans då stoet jag ska rida, Vending, ska ridas utomhus för första gången. När jag gör iordning henne reagerar jag på att hon är lite extr...

Av vi i stallet - 29 november 2011 11:15

7.30 ringer klockan och först den upp kokar gröt. Promenadtid till jobbet: ca 3 min. Arbetsdagen börjar kl 8 med morgonfodring och medan hästarna äter tar vi morgonkaffe och planerar dagens träning. På tavlan nedan skriver vi vem av Elvar, Karin, Ásd...

Ovido - Quiz & Flashcards